DANCE FOR SCIENCE – Flashmob für die Wissenschaft

Als Teil der weltweiten Initiative, die 2017 von den USA aus unter dem Motto "March for Science" entstanden ist, setzte die Scientific Community auch heuer wieder ein Zeichen für einen faktenbasierten Zugang zu den Themen unserer Zeit.

Aus der wissenschaftlichen Entwicklung selbst und aus Themen der Gesellschaft entstehen immer wieder neue Herausforderungen. Um darauf tragfähige Antworten zu finden, braucht es die Zusammenarbeit von Wissenschaft und Öffentlichkeit. Die beste Voraussetzung dafür ist der intensive wechselseitige Austausch – ein Prozess, von dem alle Beteiligten profitieren. Ein Verlust dieses öffentlichen Diskurses gefährdet die rationale Entscheidungsfindung, die sich an Argumenten orientiert und auf Fakten basiert – und damit letztlich die Demokratie. In über 200 Städten weltweit planten Teams erneut Aktionen rund um den March for Science.

DANCE FOR SCIENCE – Flash mob for science

As part of the worldwide "March for Science" initiative that emerged in 2017 in the USA, the scientific community once again takes a stand for a fact-based approach to the issues of our time.

Scientific development and the major social issues keep on challenging our society. We have to cooperate to find viable solutions to these challenges. Therefore, this requires mutual exchange between science and society and a process from which all of those involved can benefit. It is necessary to retain and ensure rational decision-making, based on public discourse, scientific facts and arguments. Anything else is a threat to science and the democratic system.

As this exchange between science and society is also great fun, the University of Vienna and the Science March Vienna team invite you to the closing event of the "Lange Nacht der Forschung" (long night of research) on Friday, 13 April 2018, 23:00, at the Campus of the University of Vienna.

DANCE FOR SCIENCE

Flash mob on 13 April 2018 at the "Lange Nacht der Forschung"

Science asked for a dance and for taking a stand and support science and society shaping the future together.

Venue: Campus of the University of Vienna

The DANCE FOR SCIENCE was a cooperation between the University of Vienna and the Science March Vienna team.
#DanceForScience #ScienceMarchVie